Om oss

Jönrup & Eriksson är en patentbyrå som startades 2016 i Göteborg av Emil Jönrup och Tommy Eriksson.

Professionell bakgrund

Vi har var och en över tjugo års erfarenhet från patentbranschen, både från patentavdelningar på teknikutvecklande företag och patentbyråer.

Vi började båda två vår bana inom patent på en mindre patentbyrå och jobbade där i första hand med enskilda uppfinnare och småföretag. Vi har även arbetat många år som patentingenjörer på ett multinationellt företag inom fordonsbranschen där vi bland annat köpt in patenttjänster från ett flertal etablerade patentbyråer.

Emil har utöver detta haft en ledande befattning på en patentavdelning hos ett multinationellt företag inom förpackningsindustrin, medan Tommy har varit patentkonsult på en större patentbyrå och där i första hand anlitats av medelstora och större företag.

Teknikerfarenhet

Vi har erfarenhet av patentering från många olika teknikområden, särskilt inom fordonsindustrin. Det inkluderar mekaniska uppfinningar i form av olika komponenter och system, och elektromekaniska och mjukvarurelaterade uppfinningar för styrning av sådana komponenter och system, men även uppfinningar inom elektrifiering, självkörande fordon, uppkoppling och digitala tjänster, såsom appar.

Vi har också arbetat med uppfinningar avseende hydraulik, additiv tillverkning, flygplanskomponenter och medicinteknik.

Sammanfattning

Jönrup & Eriksson har lång erfarenhet och stor kunskap om patent, och kan erbjuda högkvalitativa patenttjänster för företag av olika storlek verksamma inom många olika teknikområden.

Foto på Emil Jönrup, Europapatentombud samt civilingenjör maskinteknik

Emil Jönrup

Europapatentombud
Civilingenjör Maskinteknik
Medlem av Svenska Patentombudsföreningen (SPOF)

Tel: +46 70-770 58 26
emil.jonrup@jonruperiksson.com

Foto på Tommy Eriksson, europapatentombud och civilingenjör teknisk fysik

Tommy Eriksson

Europapatentombud
Civilingenjör Teknisk fysik
Medlem av Svenska Patentombudsföreningen (SPOF)

Tel: +46 70-769 95 81
tommy.eriksson@jonruperiksson.com