Emil Jönrup och Tommy Eriksson på Jönrup & Eriksson Patentbyrå

Patentbyrå Göteborg

Här får du hjälp av erfarna patentkonsulter på en mindre patentbyrå med målet att skapa största möjliga affärsnytta för ditt företag. Vi finns i Göteborg och vänder oss i första hand till företag på västkusten och i södra Sverige.

Vi anlitas av alltifrån startups till multinationella företag verksamma inom många olika teknikområden. Om du har en startup eller ett mindre företag och har behov av hjälp i patentfrågor så träffar vi gärna dig för att se hur vi kan bidra till ditt företags affärsmål. Vi tar oss den tid som krävs för att förstå ditt företags verksamhet och utmaningar.

Alla företag, stora som små, är viktiga för oss och vi är måna om att skapa en långsiktig affärsrelation med er.

Tack vare våra låga omkostnader och ett effektivt arbetssätt kan du få högkvalitativa patenttjänster till ett förhållandevis lågt pris.

Vad vi erbjuder

  • Direktkontakt med en erfaren patentkonsult som hanterar alla era ärenden.
  • Utformning av patentansökningar för optimalt skydd.
  • Strategisk rådgivning för att maximera värdet av sökta patent.

Startups och IP

IP-rättigheter, särskilt patent, är konkreta tillgångar som gör ett uppstartsföretag mer attraktivt.

För att patenten ska bedömas ha ett högt värde är det viktigt att dessa skyddar den aktuella tekniken så att affärsmålen stöttas på bästa sätt.

Kvaliteten på ett patent är därför viktig och ofta helt avgörande vid värderingen.

Jönrup och Eriksson kundmöte gällande patent och patentstrategi

Våra tjänster

Patent över hela världen

Vi är auktoriserade Europapatentombud och företräder kunder inför det Europeiska Patentverket (EPO) och det svenska Patent- och Registreringsverket (PRV).

Vi har stor erfarenhet av patentering internationellt och med hjälp av ett nätverk av samarbetspartners hanterar vi patentärenden över hela världen.

De flesta företag nöjer sig med att söka patent för att täcka sina större marknader, såsom Europa, USA och Kina. Det finns dock möjlighet att söka patent i ett stort antal andra länder och det kan göras via en internationell ansökan, en så kallad PCT-ansökan.

Map showing PCT countries

Sagt om oss

”Vi har anlitat Jönrup & Eriksson i flera år och är mycket nöjda med vårt samarbete.”

Läs mer »
Thomas Avasalu,
Acting VP Legal & IP,
China Euro Vehicle Technology AB

”Under vårt samarbete har Jönrup & Eriksson visat sig vara pålitliga, framåtblickande och flexibla. Precis vad IPCO behöver.”

Läs mer »
Per Kreij
Site manager
IPCO

”Vi har involverat Jönrup & Eriksson i patentfrågor för flera av våra företag/projekt i tidiga faser av teknikutveckling.”

Läs mer »
Tina Verolin
Innovation Advisor
GU Ventures
SEPAF logotyp

Vi är anslutna till SEPAF som är en branschorganisation som samlar svenska immaterialrättsföretag. Syftet med SEPAF är att upprätthålla god etik och en hög yrkesskicklighet i branschen. Alla medlemmar tillämpar SEPAF:s allmänna uppdragvillkor och deras etikkommitté ingriper om någon medlem bryter mot dem.